Training ouderenzorg

Klik hier om te lezen over het belang van aandacht voor oor- en oogproblematiek.
Hieronder vindt u een overzicht van ons trainingsaanbod.

Training: 'oor en oog voor ouderen!'

Doel: Leren signaleren van oor- en oogproblemen bij de zelfstandig wonende ouderen.

Doelgroep: Seniorenvoorlichters, vrijwilligers, ge´nteresseerden, enz.

Toelichting: Deelnemers van de training 'oor en oog voor ouderen' leren om oor- en oogproblemen te signaleren aan de hand van een gevalideerde vragenlijst. Tevens ontvangen ze praktische tips voor het maken van contact. De training is praktisch en direct toepasbaar in de praktijk.

Duur: 2,5 uur (max. 12 personen).

Training: 'Kijk, u hoort erbij!'
Train-de-trainers principe

Doel: De deelnemer heeft kennis van de beperkingen in horen en zien en leert signaleren, adviseren en inschakelen van ketenzorg.

Doelgroep: Ouderenadviseurs.

Toelichting: De deelnemer beschikt over een basiskennis en -vaardigheden t.a.v. de beperking in horen en zien. De deelnemer wordt het aanspreekpunt voor de seniorenvoorlichters of de oudere en kan adviezen geven t.a.v. omgang met de beperking en ketenzorg.

Jaarlijks zal een herhalingstraining plaatsvinden. De deelnemer ontvangt de reader ' Kijk, u hoort erbij'. .

Duur: 2 x 3 uur (max. 8 personen).

OTwee kan als telefonisch helpdeskfunctie op de achtergrond aanwezig zijn.

Wilt u meer informatie over de trainingsmogelijkheden van OTwee voor uw organisatie.
Neem gerust contact met ons op. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.